Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Yapay Zekâ Eğitiminde Kullanılan Farklı Öğrenme Teknikleri Nelerdir?

Yapay Zekâ Eğitiminde Kullanılan Farklı Öğrenme Teknikleri Nelerdir? Kategori: Programlama | Tarih: 2023-03-28 16:39:05 | 1 yıl önce

Yapay Zekâ Eğitiminde Kullanılan Farklı Öğrenme Teknikleri Nelerdir?

Yapay Zekâ Öğrenme Neden Önemlidir?

Yapay zekâ öğrenme sizlere pek çok açıdan bilgi ve beceri kazandırır. Özellikle kaliteli ve kapsamlı bir eğitimle birlikte aşağıda yer alan konularda yeterlilik kazanabilirsiniz. Yapay zekâ eğitimi ile birlikte elde edilecek olan avantajlar ve beceriler aşağıdaki gibidir:

·         Alınan eğitimle birlikte büyük veri kümelerinde yer alan kalıpların ve ilişkilerin tespit edilmesi gibi beceriler kazandırır. Bu da daha iyi kararlar alınmasına olanak tanır.

·         Yapay zekâ öğrenerek, hemen her konuda verimliliğinizi artırabilirsiniz.

·         Daha iyi hizmet verir ve daha iyi müşteri deneyimleri sağlayabilirsiniz.

·         Alınan eğitimle birlikte kendi projelerinizi geliştirebilir, bu alanda hizmet verebilir ve hem özel sektörde hem de kamuda iş bulabilirsiniz.

Yapay Zekâ Eğitimi İçin Öğrenme Teknikleri

Yapay zekâ eğitimi öğrenmeteknikleri arasında tercih edilebilecek birçok farklı ve etkili yöntem vardır. Sizlere sunulan farklı eğitim teknikleri ve programları arasından, en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Etkili ve faydalı yapay zekâ eğitimi için öğrenme teknikleri aşağıdaki gibidir:

Denetimli Öğrenme

Denetimli öğrenme tekniği, veri kümesi içinde yer alan örneklerin etiketleri ve çıktılar bilindiğinde uygulanır. Denetimli öğrenme, sınıflandırma veya regresyon gibi problemleri çözmek için kullanılır.

Denetimsiz Öğrenme

Denetimsiz öğrenme tekniği, veri kümesi içinde yer alan örneklerin etiketleri ve çıktıkları bilinmediğinde kullanılır. Bu yöntem, kümeleme veya boyut indirgeme gibi problemleri çözmek için kullanılır.

Pekiştirmeli Öğrenme

Pekiştirmeli öğrenme tekniği, modelin bir çevreyle etkileşime girdiği ortamlarda gerçekleşir. Çevreden aldığı gözlemleri, mevcut duruma uygun olarak kullanır. Bu yöntem, modelin bir hedefe ulaşmak için belirli bir eylem dizisi uygulaması gereken durumlarda kullanılır.

Aktarım Öğrenimi

Aktarım öğrenimi tekniği, bir modelin çözülmesi için önceden eğitilen model bilgilerinin başka bir problemin çözülmesi için kullanılması sağlanır. Bu yöntem, yeni bir problem için yeterince veriye sahip olmayan durumlarda kullanılır.

Hiyerarşik Öğrenme

Hiyerarşik öğrenme tekniği, karmaşık problemlerin daha küçük ve yönetilebilir parçalara ayrılması için kullanılır. Basit problemlerin çözülmesinde farklı öğrenme aşamaları kullanılır.

Özyinelemeli Öğrenme

Özyinelemeli öğrenme tekniğinde, kendini yenileyen yapıların modellenmesi sağlanır. Nesne tanıma ve dil işleme gibi problemlerin çözülmesi için kullanılır.

Sertifikalı yapayzekâ eğitimi için Vizyonist Akademi Yapay Zekâ Eğitimlerinden yararlanabilirsiniz. İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından onaylı bu eğitim sertifika  programı ile birçok sektörde iş bulabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. 

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!