Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi Süresi Ne Kadar?

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi Süresi Ne Kadar? Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-04-10 17:17:58 | 1 yıl önce

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi Süresi Ne Kadar?

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi Süresi Ne Kadar?

Uzman kaliteli yöneticiliği eğitimi süresi bu eğitimlere katılmak ve kısa sürede sertifika almak isteyen kişilerin merak ettiği konuların başında gelir. Uzun süreli ve buna rağmen verimsiz eğitim süreçlerine alışan kişiler için temel olarak uzman kalite yöneticisi olmak için alınacak olan eğitimin süresi şaşırtabilir. Ancak gelişen teknolojiler, dijital dünyanın sağladığı olanaklar ve artık hayatımızda her şeye çok hızlı ve kolay ulaşabilir olma kolaylıkları, bu tip eğitimlerin süresini kısaltırken eğitimlerin niteliklerini de artırmıştır. Bu sayede sandığınızdan çok daha kısa bir sürede uzman kalite yöneticisi olmanız mümkün hale gelmiştir.

Uzman Kalite Yöneticisi Kimdir?

Uzman kalite yöneticisi bir işletmenin kalite yönetim süreçlerini yöneten ve bunları uygulayan kişilere verilen isimdir. Ürün ve hizmetlerin tasarım sürecinden, dağıtımına hatta satışına kadar tüm süreçler, uzman kalite yöneticisinin denetimi altındadır. Kalite yöneticisi olarak ifade edilen kişiler, ürünlerin ve hizmetlerin kalitesinin artırılması ve en önemlisi müşteri memnuniyetinin sağlanması hedefleri doğrultusunda çalışır.

Uzman kalite yöneticisi olarak görev alan kişiler, ISO 9001, ISO 14001, ISO 4500, ISO 50001 ve daha birçok yönetim sistemleri standartlarına hâkim olmalıdır. Bu standartlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve kalite yönetimi konusunda problem çözme, analitik düşünme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve takım çalışmalarına yatkın olma gibi yetkinlikler için uzman kalite yöneticiliği eğitimi alınması gerekir.

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi Ne İşe Yarar?

Uzman kalite yöneticiliği eğitim programları ile katılımcılar birçok konuda yetkinlik kazanır. Bu eğitimin genel olarak sağladığı avantajlar ve faydalar aşağıdaki gibidir:

·        Bu eğitim, katılımcılara kalite yönetim sistemleri standartları hakkında derinlemesine bilgi sağlar ve bu standartları nasıl uygulayacaklarını öğretir.

·        Katılımcıların kalite yönetimi konusunda kritik düşünme, problem çözme, karar verme ve liderlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu beceriler, işletmelerin kalite yönetim sistemlerini başarılı bir şekilde yönetmeleri için gereklidir.

·        Eğitimde işletmelerin kalite yönetim sistemlerinin nasıl planlanacağı, uygulanacağı, kontrol edileceği ve sürekli olarak iyileştirileceği konuları da ele alınır. Bu sayede katılımcılar, kalite yönetim sistemlerinin işletmenin hedeflerine uygun olarak tasarlanmasını ve yönetilmesini sağlayabilirler.

·        Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi, işletmelerin kalite yönetim sistemlerinin başarılı bir şekilde yönetilmesi için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırır. Bu sayede işletmeler, müşteri memnuniyetini artırabilir, üretim süreçlerini iyileştirebilir, hata oranlarını azaltabilir ve rekabet avantajı elde edebilirler.

Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitim Süresi

Uzman kaliteli yöneticiliği eğitim süresi ve eğitimlerin içeriği, tercih edilen kurumlara göre değişiklik gösterir. Vizyonist Akademi bünyesinde hazırlanan eğitimler, toplam da 120 saattir. Bu 120 saatlik eğitim içerisinde 115 modül bulunur ve uzman kalite yöneticisi olarak görev alan bir kişinin bilmesi gereken her detayı barındıran, kapsamlı bir eğitimdir. Eğitime katılan kursiyerlerin, eğitim sonunda 20 sorudan oluşan bir sınava katılması ve bu sınavda başarı göstermesi gerekir. 100 üzerinden değerlendirilen sınavdan, 60 ve üzeri alan katılımcılar, Gedik Üniversitesi tarafından hazırlanan sertifikalarına kavuşacaktır.

Online Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi

Online uzman kalite yöneticiliği eğitimi ile artık evinizin ve iş yerinizin konforunda eğitim alabilirsiniz. Birçok online eğitim olanakları için de uzman kalite yöneticiliği son yıllarda öne çıkmaya başlamıştır. İşletmelerinde yüksek standartlarda ürün ve hizmet amaçlayan işletmeler, bu alanda kendini geliştiren ve yetkinlik kazanan kişilerden destek almak istemektedir. Sertifikalı uzman kalite yönetici eğitimi bu yüzden katılımcılara büyük avantajlar ve faydalar sağlayan önemli bir eğitim programıdır. Vizyonist Akademi tarafından hazırlanan Uzman Kalite Yöneticiliği Eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak ve eğitime katılmak için iletişime geçebilirsiniz.

 

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!