Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Proje Yönetimi Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Proje Yönetimi Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-05-03 17:17:39 | 1 yıl önce

Proje Yönetimi Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Proje Yönetimi Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Proje yönetimi eğitimi

Proje Yönetimi Eğitimi Nedir?

Proje yönetimi eğitimi nedir sorusuna yanıt vererek başlamamız daha doğru olacaktır. Proje yönetimi eğitimi, proje yöneticilerinin proje hazırlama sürecinde karşılaşacakları sorunlar ve zorluklarla baş etmeleri için tasarlanan bir eğitimdir. Bu eğitim kapsamında, proje yöneticilerinin projeyi başlatma, planlamasını yapma, yürütme, izleme ve kontrol süreçleri gibi temel olarak kabul edilen beceriler kazandırılır. Bu eğitim kapsamında aynı zamanda proje yönetim sürecinde kullanılacak olan araçlar ve teknikler de öğretilir.

Proje yönetim eğitim programı, farklı sürelerde ve formatlarda olabilir. Tam kapsamlı bir eğitim olması ile birlikte sonuç olarak eğitimden elde edilen verim de fazla olacaktır. Genel olarak yüz yüze ve online olarak sunulan eğitim programlarında son yıllarda online eğitimler daha pratik olması sebebiyle daha fazla tercih edilmektedir.

Proje Yönetimi Eğitimini Kimler Alabilir?

Proje yönetim eğitimi herhangi bir sektörde görev alan ve görevi itibariyle de proje geliştirmek isteyen ve bu alanda hizmet vermeyi amaçlayan herkesin alabileceği bir eğitimdir. İşletme, bilişim, mühendislik ve inşaat sektöründe çalışan kişilerin çok işine yarayabilecek bir eğitimdir. Proje geliştirmek isteyen herkes ayrıca bu eğitim programlarına dahil olabilir.

Proje Yönetimi Eğitimlerinde Neler Öğrenilir?

Proje yönetimi hibe fon kaynakları eğitimi kapsamında, pek çok konuda yeterlilik kazanılır. Genel olarak bu eğitimlerde kazandırılan yeterlilikler ve öğretilen konular aşağıdaki gibidir:

·        Proje yönetim süreci

·        Projelerin planlanması

·        Projelerin yürütülmesi

·        Projelerin izlenmesi

·        Projelerin kontrol edilmesi

·        Projelerin sonlandırılmasına yönelik içerikler yer alır.

Yukarıda belirttiğimiz temel eğitimlere ek olarak; proje yönetim araçlarının kullanımı, zaman yönetimi, risk yönetimi, kaynak yönetimi, bütçe yönetimi ve paydaş yönetimi konusunda bilgi verilir.

Proje Yönetimi Eğitimleri Ne Kadar Sürer?

Proje yönetimi eğitimi süresi tercih edilen eğitim programına ve kurumlara göre değişir. Birkaç günlük sürebildiği gibi haftalar hatta aylarca da sürebilir. Vizyonist Akademi uzmanları tarafından hazırlanan Proje Yönetimi Hibe Fon Kaynakları Eğitimi 90 saat süren bir eğitim sunar. Eğitimlere 5 yıl boyunca erişim sağlayabilirsiniz. Güncelliğini koruduğu sürece 5 yılın sonunda eğitiminiz panelden silinmez.

Proje Yönetimi Eğitimleri Nerede Verilir?

Proje yönetimi eğitim programı üniversitelerde ve eğitim kurumlarında verilen bir eğitim programıdır. Buna ek olarak son yıllarda özel olarak eğitim veren pek çok akademi vardır. Hem online hem de yüz yüze olmak üzere pek çok eğitim seçeneği ile karşılaşmanız mümkündür.

Proje Yönetimi Eğitimleri Ne Kadar Maliyetlidir?

Proje yönetimi eğitimi ücretleri tercih edilen eğitimin kapsamına, tercih edilen kuruma ve genel olarak eğitimin uygulama biçimine göre değişir. Son yıllarda online eğitimler, uygun fiyatlı olması sebebiyle de çokça tercih edilmektedir. Ayrıca kısa süreli olan eğitimler de biraz daha makul fiyatlı olmaktadır. Proje yöneticisi eğitimi almak istediğinizde, bu kriterlere dikkat ederek sizin için en uygun eğitimi bulabilirsiniz.

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!