Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Online Eğitimlerin Kariyerinize Etkisi Nedir?

Online Eğitimlerin Kariyerinize Etkisi Nedir? Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-02-03 13:12:59 | 1 yıl önce

Online Eğitimlerin Kariyerinize Etkisi Nedir?

Hangi alanda kariyer yapmayı düşünürseniz düşünün ve uzmanlık seviyeniz ne olursa olsun, her zaman öğrenecek şeyler vardır. Bu yüzdende sürekli gelişmek, olabildiğince bilgi edinmek kariyeriniz için her zaman artı bir değerdir. Öğrenmenin bir yolu da online kurslardır. Online kurslar bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlayarak, alanınızda uzmanlaşmanıza olanak tanır. Online eğitimlerin kariyeriniz üzerindeki rolüne geçmeden ve çevrimiçi kurs almadan önce neye dikkat etmelisiniz? Online eğitimler kişiye ne gibi faydalar sağlar ve kariyerinize olan katkısı nedir? vb. soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Hangi Konuda Online Eğitim Alarak ile Gerçek Bir Kariyer Hedeflenebilir?

Online eğitim veren pek çok kurum ve pek çok çeşitlilikte uzaktan eğitim bulunmaktadır. Bu eğitimlerin birçoğu yüzeysel olduğundan ve kişilerin bir eğitim sonrası ek bir fayda amacıyla aldıkları online eğitimlerin faydasını görmekte zorluk çekmektedirler. 

Online eğitim almak için ilk olarak hangi alanda online kurs alacağınıza karar vermelisiniz. Sertifikalı online eğitim programları size kariyeriniz konusunda yardımcı olacaktır. Sizin kendinizi geliştirdiğinizi ortaya koyan sertifakalı eğitim programları ile kariyerinize yön verebilirsiniz. Ancak; hayallerinizdeki kariyer planını oluşturmak için ilk olarak neye ilginiz olduğunu keşfedin. Örnek verecek olursak;

  • Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu konuda alacağınız eğitimlerle farkındalığınızı artırabilirsiniz.
  • Teknolojik aletler ile zaman geçirmek, onları kullanmaktan ziyade tamir etmek, kodlamak için pek çok eğitim bulunmaktadır. Bu eğitimlere örnek verecek olursak; Drone yapımı ve kodlama eğitimi örnek verilebilir. Pek çok sektörde kullanılan, insanlara yardımcı bu insansız hava araçlarını kodlamayı ve kullanmayı öğrenerek kariyerinizi buna yönelik planlayabilirsiniz.
  • İleride Akademisyen ya da yönetici olma hayaliniz mi var? Bunun için etkili bir diksiyon eğitimi ve proje yöneticiliği eğitimi alarak kendinize bu şekilde bir deneyim kazandırabilirsiniz.
  • Eğer lise ya da üniversitede yazılım ya da programlama konusunda eğitim alıyor ya da almayı planlıyorsunuz eğer kesinlikle python gibi kolay bir yazılım dili başlamalı ardından veri bilimi eğitimi alarak sektördeki yerinizi garantileyebilirsiniz.
  • Çocukları seviyor, onlarla vakit geçirmeyi bir aktivite olarak görüyorsanız kesinlikle oyun terapisi ve masal terapisti alanlarında sertifikaya sahip olmanız gerekmektedir. Sertifikalı masal terapisti ve oyun terapisti eğitimleri ile ilgi alanınızı kariyeriniz haline getirebilirsiniz.
  • Sağlık meslek yüksekokulu ya da sağlık lisesinde okuyorsunuz eğer diş hekimi asistanlığı eğitiminden sertifika alarak kendinizi daha ayrıcalıklı kılabilirsiniz.

İlgi alanlarınızı belirlediniz peki kendinizi geliştireceğiniz ya da gelişiminizi tamamlayacağınız online eğitimleri nereden almalısınız? Online eğitimlere başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken pek çok seçenek bulunmaktadır. 

Online Eğitim Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Online eğitim almadan önce iki şey oldukça önemlidir.

  1. Hangi alanda online kurs alacağınız yani kendinizi geliştireceğiniz
  2. Online eğitimi nereden alacağınız.

Birinci seçeneği yukarıda saydığımız ilgi alanlarına göre karar kıldınız. 2. seçenek ise ilgi alanınızla ilgili kariyerinize yön çizmede ikinci önemli metriktir. Online eğitim almadan tüm şu seçenekleri süzgeçten geçirmelisiniz

  • Neyi Hedeflediğinizi Düşünün!

Online kurslar ile var olan bilginizi mi geliştireceksiniz yoksa kendinize yeni beceriler mi katmak istiyorsanız? Bu soruları cevapladıktan sonra hedefleriniz için uygun online kursu seçebilirsiniz.

  • Online Eğitimlere Zaman Ayırın!

Hiçbir bilgi çabasız elde edilemez. Bu yüzden online kursa kayıt olmadan önce zamanınızı göz etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. 

  • Fiyatı Göz Önünde Bulundurun!

Bazı online kurslar ücretli bazı online kurslar ise ücretli olabilmektedir. Bir kursa kayıt olmadan neye ne kadar ücret ödediğinizi göz önünde bulundurun.

  • Kursu Veren Kurumu Araştırın!

Kursu veren kurum, eğitmenin yetkinliği, kurs içeriği gibi pek çok faktör hem eğitim ücretini etkilemekte hem de sizin kaliteli eğitim almanızda etki gösterir. Kursa kayıt olmadan önce eğitim sertifikası verip vermediğini öğrenebilir, bu sertifikaların üniversite onaylı olup olmadığı ve e devlette görüntülenebilirliğini öğrenmelisiniz.

Kafanızdaki her şeyi belirlediğiniz online kursu almak için artık hiçbir sebep yok. O zaman online eğitimlerin kariyerinize olan etki ve katkılarına gelebiliriz. 

Online Eğitimlerin Kariyerinize Katkısı Nedir?

Online eğitimler; gelişiminizi tamamlamak, yeni iş başvurularında öne geçmenizi sağlamak ve çalışmakta olduğunuz şirkette daha da yükselişe geçmek için size oldukça yardımcı olacaktır. Teknolojinin gelişmesi ile doğan online eğitimler kişilere pek çok fayda sağlar. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sayabiliriz:

  • Hem Çalışıp Hem Eğitim Görebilirsiniz

Online eğitimler size zaman bakımından oldukça fazla avantaj sağlar. İstediğiniz saatlerde internet erişiminin olduğu her alandan kendinizi geliştirme imkanı tanır. Böylelikle okurken, çalışırken de online kurslardan yararlanabilirsiniz.

  • Kendinize Daha Fazla Zaman Ayırabilirsiniz!

Çevrimiçi eğitimlerin bir diğer artısı da derse gidip gelmek zorunda kalmadan zamandan tasarruf etmenizdir. Evinizden hiç çıkmadan internet bağlantısı olan bir bilgisayarın başında kendinize daha fazla zaman ayırarak daha fazla öğrenme imkanını yakalayabilirsiniz.

  • İş Bulma Noktasında Sizi Bir Adım Öne Geçirir!

Online eğitimin ardından aldığınız sertifikalar ile iş başvurularında kendiniz gelişmeye istekli ve sürekli öğrenmeye açık olduğunu göstererek iş bulma noktasında bir adım öne geçebilirsiniz.

Ayrıca;

Online eğitim almak için pek çok neden var:

  • Bir kariyer ve ya iş değişikliği yapmak istiyorsunuz ve belirli bir beceri veya bilgiye sahip değilseniz online eğitimlerden faydalanabilirsiniz.
  • Gerçekten ilerlemek istediğinizi bildiğiniz alan için yeni iş veya kariyerle ilgili beceri ve bilgi hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz.
  • Nereye gitmek istediğinizi ve bundan sonra ne yapmak istediğinizi belirlemeye çalışıyorsunuz.
  • Ürettiğiniz işin kalitesini veya performansınızı artırmak istiyorsunuz.
  • Sektörünüzdeki en son bilgi, beceri ve trendlere ayak uydurmanız gerekiyor ise.
  • Alanınızdaki durumunuzu yükseltecek ve kendinize yeni ünvanlar kazandırmak istiyorsanız online eğitimler ile tüm bunlara sahip olabilirsiniz.

Çevrimiçi kurslar, keskin, odaklanmış, enerjik kalmanıza yardımcı olabilir ve işyeri sorunlarını anlamanız ve çözmeniz için size beceri ve bilgi sağlar. İşinize ve işvereninize değer katmaya devam etmenizi sağlarlar. Daha da önemlisi; çevrimiçi olarak okula geri dönmek, işinizden, ailenizden, paranızdan ve hatta sosyal hayatınızdan ödün vermeden kariyerinizi inşa etmek için ihtiyaç duyduğunuz esnekliği sağlayabilir.

Vizyonist Akademi olarak; uzman eğitmenlerimizle sunduğumuz en kapsamlı içerikler ile kariyerinizde ilerlemenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca; tüm eğitim içeriklerimiz üniversite onaylı ve e devlette sorgulanabilmektedir. Eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!