Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Mesleki Eğitim Sertifika Programı

Mesleki Eğitim Sertifika Programı Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2022-07-29 16:52:03 | 2 yıl önce

Mesleki Eğitim Sertifika Programı

Hayatınız da birkaç farklı kariyer yolu bulunmaktadır. Mesleki  eğitim sertifika programı da bu yollardan biridir. Peki mesleki eğitim programı nedir? Neden önemlidir? Mesleki eğitim sertifika programı ile ne gibi kazanımlar elde ederim? kariyerine yön vermek isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen mesleki eğitim programları hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları bugünkü blog yazımızda

Mesleki Eğitim Sertifika Programı Nedir? Ne İşe Yarar?

Mesleki eğitim sertifika programı, belirli alanda gerekli becerileri kazanmak o alanda kişinin uzmanlaşması ve çalışmak için aldıkları sertifikalı eğitimlerdir. Kişilerin ilgi alanları ve kariyerlerini devam ettirecekleri mesleğe yönelik; mesleki uzmanlık ve mesleki gelişim konularını kapsayan mesleki eğitim programları, detaylı ders içerikleri sunar. Bu eğitim programları ile kişiler mesleki alanda gelişim kazanabilir ve aldığı eğitim sonrasında alanında uzman olabilir. Böylelikle yaptığınız ya da yapacağınız meslek de gelişebilir ya da yeni çalışma alanları bulabilirsiniz.

Sertifikalı Mesleki Eğitim Programları Ne Kazandırır? Gelişiminize Olan Faydaları Nelerdir?

Donanımlı olmak kariyerinizde sizi daima bir adım önde olmanıza olanak tanır. Sertifika programları tam da size gerekli olan donanımı vermek için idealdir. Bir örnekle açıklamamız gerekirse; çocuk gelişimi mezunusunuz ya da öğrencisiniz kariyerinizi bu yönde planlamak istiyorsanız eğer oyun terapisi sertifika programı sizi rakiplerinizden 1 adım önde olmanızı sağlayarak, oyun terapisti ünvanını da size kazandırır. Kariyerinizi korumak, alanınızda daha da gelişmek ve elde edeceğiniz beceriler ile farkınızı ortaya koymak için sertifika programları gelişiminize oldukça fayda sağlar. Sertifikalı mesleki eğitim programlarının gelişiminize sağladığı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Mesleki gelişiminiz artar

  2. Mesleki uzmanlık kazandırır

  3. Yeni çalışma alanları sağlar

  4. İş görüşmelerinde avantaj elde etmenize olanak tanır.

  5. Kişinin sürekli kendini geliştiren, eğitime açık, öğrenmeye hevesli olduğunu gösterir.

Sertifikaların Geçerliliği ve İş Dünyasına Katkıları

Kişinin bilgi gerektiren herhangi bir konuda niteliğini gösteren sertifikalar iş hayatınızda ve öncesinde size kolaylıkl sağlar. Diplomanız ne yazık ki işe alım konusunda yeterli olmayabilir. Diploma ile birlikte gerekli yetkinliklere sahip olup olmadığınız önem arz eder. Aldığınız sertifika sayesinde sürekli kendini geliştiren, eğitime açık, öğrenmeye hevesli olduğunuzu ortaya koyabilirsiniz. Böylelikle iş görüşmelerinde fark yaratarak her zaman bir adım önde olursunuz. Bunun yanında alacağınız sertifikaların geçerlilik süresi de bir diğer merak edilen konular arasındadır. Sertifika geçerlilik süresinde herhangi bir zaman aşımı yoktur fakat bu noktada da bazı kriterler ön plana çıkmaktadır. Bu kriterler;

  1. Üniversite Onaylı Sertifika Olmasına Dikkat Edin

  2. E- devlette Sorgulanabilir Olmalı


Üniversite ve E-Devlette Sorgulanabilir Onaylı Sertifikaların Önemi

Üniversite ve e devlette sorgulanabiir sertifikalar bireyin özgeçmişlerinin güçlenmesinde önemlidir. Üniversite ve e devlet onaylı sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılan, özel ya da resmi kurumlarda çalışmak isteyen kişiler için edinilmesi gereken bir evraktır. Udemy ya da benzer online eğitim veren öğrenme platformlarının vermiş oldukları sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılmaz. Udemy ya da benzer platformlardan aldığınız sertifikalar eğitimi başarıyla tamamladığınızı gösteren başarı belgesidir. 

Mesleki eğitim sertifika programı hakkındaki sorularınızı cevapladığımız blog yazımızın sonuna geldik. Sertifika ve eğitim hakkında merak ettiğiniz pek çok soru için bize ulaşabilir, eğitimlerimizgöz atabilirsiniz.

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!