Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Kalite Yönetim Sistemi Nedir ve Neden Önemlidir ?

Kalite Yönetim Sistemi Nedir ve Neden Önemlidir ? Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-04-03 12:13:10 | 1 yıl önce

Kalite Yönetim Sistemi Nedir ve Neden Önemlidir ?

Kalite Yönetim Sistemi Nedir ve Neden Önemlidir?

Kalite yönetim sistemi nedir ve neden bu kadar önemlidir konusu, gün geçtikçe çok daha önemli hale gelmeye başlamıştır. Ürün ve hizmet hangi sektör için olursa olsun belirli bir kalite seviyesinde olmak zorundadır. Bu kalitenin yönetilmesi ve özellikle müşterilerin beklentilerinin karışlanması süreçlerine odaklanılması da kalite yönetimi olarak ifade edilir. KYS işletmelerde müşterileri yakından ilgilendiren pek çok faaliyet ile ilgilenir. Personel ve işletme arasındaki ilişki, işletmenin faaliyetlerinin uluslararası standartlara uygun olup olmaması gibi pek çok kapsam alanına sahiptir. Bir işletmenin müşterileriyle olan ilişkilerini doğrudan etkilediği için de son derece önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur.

Kalite Yönetim Sistemi Nedir?

Kalite yönetim sistemi müşterilerin işletmelerden beklentilerini karşılamak üzere çalışmaların kurgulanması, ekipler arasındaki organizasyonun sağlanması, iş süreçlerinde gerekli iyileştirme çalışmalarını sağlanması gibi konuları kapsayan bir yönetim biçimidir. Kalite yönetimi, işletmelerde iç veya da dış ekipler tarafından yapılır. Yapılan başarılı yönetim faaliyetleri ile birlikte markalar, tedarik zincirleri ve tüketici grupları arasındaki ilişki iyileştirilebilir.

Kalite yönetim sistemi aynı zamanda risk yönetimi ve kurumsal çalışma süreçlerinin kalitesinin artırılması gibi sonuçlar ortaya çıkarır. KYS işletmelerde, vizyona ve misyona ve işletmenin genel prensiplerine uygun olarak liderlik edilmesi gibi çalışmalara imza atan organizasyondur. 

Kalite Yönetim Sistemi Ne İşe Yarar?

Kalite yönetim sistemleri ya da sistemi işletmelerde birçok yarar sağlar. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen kalite yönetim sisteminin, işletmelere getirileri aşağıdaki gibidir:

·        Yapılan faaliyetlerin ve üretilen ürünlerin, tüm yönleriyle kalite standartlarına uygun olması sağlanır.

·        Müşteri memnuniyeti sağlanması için gerekli olan unsurlara ve bunların yerine getirilmesi için gerekli olan süreçlere odaklanılır.

·        İşletmelerin çok daha iyi yönetilmesini ve buna bağlı olarak personellerin de kaliteli hizmeti benimsemesi sağlanır.

·        İşletmelerin müşteri odaklı hizmet anlayışına sahip olması ve bunun sonucu olarak da müşteri memnuniyetinin sağlanması gibi sonuçlar elde edilir.

·        Kaliteye bağlı olarak yaşanan sorunların minimize edilmesi ile birlikte yaşanan zaman ve maliyet kayıplarının önlenmesi sağlanır.

·        Ürün ve hizmet kalitesinin artırılması ve süreklilik kazanmasına yönelik kalıcı etkiler yaratır.

Kalite Yönetim Sistemi Adımları Nelerdir?

Kalite yönetim sistemi adımları olarak ifade edebileceğimiz, önemli aşamalar vardır. Kalite yönetim sistemleri söz konusu olduğunda, takip edilmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

·        İstatistiksel sürecin yapılması

·        Kontrol mekanizmalarının yapılması

·        Kontrol planları hazırlanması

·        Ürün kalite planlaması yapılması

·        Hata modlarının bulunması

·        Analizlerin yapılması

·        Doğrulama protokolleri hazırlanması

·        Üretim uygulamaları yapılması

Kalite Yönetim Sistemi eğitimi işletmelerde bu sistemin oturtulması ve uygulamaların yapılması için gerekli eğitimdir. İşletme içinde personeller ya da dışarıdan bu eğitimi alan personeller, kalite yönetim sistemi personeli olarak görev alabilir. İşletmeniz için bu eğitimi almak ya da eğitimi tamamlayarak bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız, Vizyonist Akademi kalite Yönetim Sistemi eğitimlerine katılabilirsiniz.

 

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!