Drone diğer bir adıyla insansız hava araçları (İHA) hem pek çok sektörde yerini almış bulunmakta hem de hobi olarak kullanılmaktadır. Pek çok iş kolunda yer alan drone'lar nasıl kodlanır? Ne kadar yazılım bilgisine ihtiyacım var? Drone programlamak için hangi yazılım dillerini öğrenmeliyim? bu ve bunun gibi drone kullanım alanına dair pek çok sorunuzun cevabı bugünkü blog yazımızda.
Drone programlama yer edindiği meslek grupları ile artık sadece bir hobi olarak değil kariyer yapmak için de çok iyi fırsattır.
Droneları programlamayı öğrenmek, günümüzün dijital dünyasında, robotik ve diğer benzeri alanlarda önemli hale gelmiştir. İnsansız hava araçlarını programlayarak onlara ne yapmalarını söylemek, bunu mesleğinizde icra etmek sizin için de oldukça eğlenceli olacaktır.
Drone programlama düşünüldüğünde kulağa zor gibi görünse de aslında oldukça kolaydır. Sadece nereden başlamanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Drone kodlamaya yeni başlayanlar için ilk bilmeniz gereken nokta tüm dronların programlanabilir olmadığıdır. Kodlanabilen, gerçekten programlanabilen sadece belirli modelde dronelar bulunmaktadır. Kendi uygulamalarını veya programlarını geliştimek adına DIY drone kitleri sizin için yeterli olacaktır.
Drone programlamanın ilk adımında önemli olan ilk şey doğru programa dillerini nasıl kullanılacağını öğrenmenizdir.
Drone kodlamada farklı programlama dillerini anlamanız için,düşük seviyeli ve yüksek seviyeli programlamayı dronlarda nasıl kullanılacağını anlamanız gerekmektedir.
Düşük seviyeli programa dili, drone’nun üzerinde çalıştığı üretici yazılımdır. Kısacası; düşük seviyeli programlama dili drone'nun tüm farklı bileşenlerini kullanmasına izin veren dildir. Bu diller arasında; C ve C++ nasıl kullanılacağını öğrenmeniz gereken programlama dilleri arasında yer alır.
Düşük seviyeli programlama aygıt yazılımı ve donanımla ilgilenirken, yüksek seviyeli programlama drone uygulamalarıyla ilgilenir. Kısacası,düşük seviyeli drone kodlama programlarıyla drone'u tamamlarken, üst düzey programa dilleri ile drone’u komutlarla kontrol edebilirsiniz.
Drone’u üst düzey programlama ile kodlayarak ona kamut verebilir, istenilen yönde hareket etmesini sağlayabilirsiniz.
Yüksek seviyeli programlama dilleri arasında Python ve Java yer almaktadır. Python'un kullanımı ve anlaşılması basit programcılar ve yeni başlayanlar için daha kolay olduğundan Java’ya göre daha fazla tercih edilmektedir.
Adım adım Python kursu ile drone nasıl kodlanır?
Kariyer planınızda drone kodlama bulunuyorsa sektördeki yerinizi garantilemek adına IHA Pilotundan drone yapımı ve kodlama eğitimi alabilir, python eğitimimizle kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanabilirsiniz.