Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Drone Kodlama ve Otonom Uçuş: Yapay Zekâ ve Algoritmaların Rolü

Drone Kodlama ve Otonom Uçuş: Yapay Zekâ ve Algoritmaların Rolü Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-08-31 17:52:11 | 1 yıl önce

Drone Kodlama ve Otonom Uçuş: Yapay Zekâ ve Algoritmaların Rolü

Drone Kodlama ve Otonom Uçuş: Yapay Zekâ ve Algoritmaların Rolü

Drone kodlama ve otonom uçuş drone teknolojisinin gelişmesi ve yaygın hale gelmesi ile birlikte çok daha önemli hale gelmiştir. Drone kullanımı pek çok sektör için uygun hale gelince ve bir de bu cihazların istenildiği gibi programlanmaya başlaması ile birlikte, özellikle tüm bu süreçte yapay zekanın rolü de tartışılmaya başlamıştır. Yapay zekâ ve algoritmaların rolü, söz konusu drone kodlama ve otonom uçuş olduğunda çok önemli hale gelmiştir.

Drone Kodlama Nedir?

Drone kodlama nedir konusuna açıklık getirdiğimizde, bu süreçte yapay zekanın ve algoritmanın rolünü de açıklamamız kolay olacaktır. Drone kodlama, insansız hava aracı olarak da bilinen droneların istenilen özelliklerde olması ve işlevler kazandırılması için gerçekleştirilen yazılımlardır. Çeşitli yazılım programları ve dilleri ile birlikte dronelara çeşitli özellikler eklenmesi sağlanır. Eklenen işlevler ve özellikler arasında uçuş kontrolleri, kamera yönetimi, sensör verilerinin işlenmesi ve diğer farklı hareketlerin yapılması gibi unsurlar yer alır. Drone kodlama dilleri arasında Python, C++, Arduıno ve raspberry gibi diller ve platformlar yer alır.

Otonom Uçuş Nedir?

Drone otonom uçuş drone araçların insansız olarak belirli bir rota veya görev için otomatik olarak uçmasını ifade eder. çeşitli algoritmalar ve yapay zeka teknikleri ile birlikte bu otonom uçuşlar gerçekleştirilebilir. Yapay zeka bilindiği üzere son yıllarda pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Drone kodlama ve otonom uçuş teknolojileri de bunlardan biridir. Drone kodlama sürecinde yapay zekanın ve çeşitli algoritmaların kullanılması için her iki alanda da eğitimler alınabilir. Vizyonist Akademi bünyesinde hem drone kodlama eğitimi hem de yapay zeka eğitimi bulunmaktadır.

Drone Kodlama ve Otonom Uçuş Aşamaları

Drone kodlama ve otonom uçuş aşamaları son derece önemli ve üzerinde durulması gereken unsurlardan oluşur. Alınacak olan eğitimlerde tüm bu süreç ve aşamalarla ilgili olarak zaten detaylı bilgi verilmektedir. Genel olarak bizler de burada kısaca bahsetmek istiyoruz. Buna göre:

·        Drone araçların hangi rotayı izlemesi ve nereye varacağının anlaşılması için yol planlamasının yapılması

·        Dronenun uçuşu sırasında çevresel verilerin işlenmesi için sensörlerin kullanılması, bu verilerin uçuş güvenliği ve hataların en aza indirilmesi için kullanılması

·        Otonom uçuş sırasında yapay zeka ve algoritmaların kullanılması ile birlikte çevresel veriler konusunda karar verilmesi

·        Drone uçuşları sırasında gerçek zamanlı olarak ayarların yapılması

·        Uçuş sırasında oluşan güvenlik sorunlarının ve engellerin aşılması gibi aşamalardan oluşur.

Drone Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Drone kodlama öğrenme sürecinde, alanında uzman eğitmenlerden hem teorik hem de pratik eğitimler alınır. Bu süreçte özellikle Drone kodlama ve yapay zeka eğitimi bir arada alındığında, her iki alanın birbirlerini destekledikleri ve öğrenme sürecine katkıda bulundukları görülebilir. Her iki alanda hazırlanan kapsamlı ve etkili eğitimler için Vizyonist Akademi eğitimler bölümünü ziyaret edebilirsiniz. 

Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!