Kariyerinize en uygun eğitimini seçin Hemen Başlayın | İndirimli Dönemden Hemen Yararlanın!

Drone Kodlama: Temel Bilgiler ve Başlangıç Adımları

Drone Kodlama: Temel Bilgiler ve Başlangıç Adımları Kategori: Mesleki Eğitim | Tarih: 2023-09-04 17:45:56 | 1 yıl önce

Drone Kodlama: Temel Bilgiler ve Başlangıç Adımları

Drone Kodlama: Temel Bilgiler ve Başlangıç Adımları

Drone kodlama popüler insansız hava aracı olan drone’ların programlama becerileri ile birlikte otomatik uçuş becerilerinin geliştirilmesi için çalışan bir alandır. Drone kodlama özellikle STEM alanında dikkat çeken ve eğitim alınarak kullanılan önemli bir konudur. Drone kodlama sürecinde başlangıçtan sonuca kadar son derece önemli adımlar vardır.

Drone Kodlama Nedir?

Drone kodlama nedir ve hangi amaçla kullanılır birlikte inceleyelim. Drone kodlama, droneların programlanması ve bu şekilde başta otomatik uçuş olmak üzere birçok görevin gerçekleştirilmesi için yapılan işlemlerdir. Droneların belirli komutlar yardımı ile hareketlerin yapılması, belirli bir rota üzerinde otomatik sürüş sağlanması gibi özellikler eklenir.

Drone kodlama eğitimi ile birlikte drone araçlar istenilen şekillerde özelliklerle donatılabilir. Bunun için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar ve platformlar kullanılır. Platformlar sayesinde droneların yönlendirilmesi için gerekli olan komutların kolaylaşması sağlanır. Python, JavaScript ve C++ kullanılan programlama dilleri olarak bilinir.

Drone Kodlama ile İlgili Adımlar

Drone kodlama adımları olarak sizlere sayabileceğimiz son derece önemli ve etkili adımlar vardır. Drone kodlama öğrenilmesi çok ciddi faydalar sağlar ancak bu sürecin doğru yönetilmesi de son derece önemlidir. Drone kodlama ilgili önemli adımlar aşağıdaki gibidir:

Drone Seçimi

Drone kodlama eğitimi öncesinde ve sırasında ilk olarak size uygun bir drone seçmeniz gerekir. Başlangıç seviyesinde olanlar için son derece uygun ve etkili drone modelleri vardır. Tabi drone seçiminde özellikle programlama ve kodlama için uygun özellikleri bulunan bir model bulmanız gerekir.

Temel Programlama Bilgisi

Drone kodlama eğitimi almak için en azından temel programlama bilgisine gereksinim duyabilirsiniz. Özellikle Python, C++, JavaScript gibi popüler programlama dillerini bilmeniz ve öğrenmeniz, drone kodlama sürecinde sizlere fayda sağlayacaktır.

Drone Kodlama Platformları

Drone kodlama için kullanılabilecek platformlar vardır. Drone kodlama eğitimi sırasında bu platformlara da ihtiyaç duyabilirsiniz. DJI Tello drone bu platformlar arasında popülerdir. ArduPilot da yine açık kaynaklı projelerin geliştirilmesine olanak tanır.

Drone Simülasyonları

Drone kodlama eğitiminin teorik kısmı kadar pratik kısmı da çok önemlidir. Droneların kodlanması için deneyim kazanılması önemlidir ancak bunu direkt olarak gerçek bir drone ile yapmak zorunda değilsiniz. Drone kodlama becerilerinizin gelişmesi için drone simülasyonu tercih edebilirsiniz. Simülasyon sayesinde drone kodlama becerilerinin gelişmesi ve hataların önceden görülmesi sağlanır.

Kodlama ve Test Etme

Drone kodlama sürecinin son aşaması artık kodlamanın yapılması ve test edilmesidir. Bu konuda temel bilgilere sahip olduktan sonra droneları kodlayabilir ve istediğiniz görevler için görevlendirebilirsiniz.

Drone kodlama eğitimi ile birlikte sahip olunan bilgi ve yeterlilikler drone araçların daha özelleştirilmiş kullanımına olanak sağlar. Drone kodlama başlı başına zaten çok eğlencelidir. Etkili ve faydalı drone kodlama eğitim fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız, Vizyonist Akademi bünyesinde yer alan eğitimlerden yararlanabilirsiniz.


Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!